Home Forums Software ELAN Some annotation problems

Some annotation problems

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  Guillem Massó Sanabre 11 years, 9 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Author Posts
Author Posts
May 2, 2007 at 14:29 #4931

Guillem Massó Sanabre

It’s the first time I work with ELAN. I haven’t any problem with existing files (i.e. ECHO corpus), but I can’t annotate a new video file (mpg) in Spanish Sign Language: the program gets hung up, the video doesn’t goes frame by frame with Ctrl+Right (it doesn’t move for a while and suddenly it changes)… I follow the manual step by step but I don’t understand why it doesn’t work.

I would be gratefull for your help,

Guillem

May 3, 2007 at 14:27 #5872

Han

If the ECHO video files, which, I believe, are regular mpeg-1 files, play without problems but other files don’t, it’s very likely the problem lies in the encoding of the video file(s). Are these mpeg-1 or mpeg-2 files?
It is also possible that a buggy mpeg-2 codec has been installed, e.g. with the installation of a DVD player?
Some hints about installed codecs can be found in ELAN’s log file, in

Han

May 7, 2007 at 12:25 #5873

Guillem Massó Sanabre

Thank you, Han,

The video was an mpeg-2 file. I’ve converted it to mpeg-1 and now there isn’t any problem.

Guillem

May 7, 2007 at 13:35 #5874

Guillem Massó Sanabre

I’m sorry, I was wrong: there are some problems.

I annotate the video, I save it (Ctrl+S) and exit. But when I open the .eaf file, the annotation has vanished!

Guillem

May 14, 2007 at 13:19 #5875

Han

This is probably a completely different problem. Is it reproducable, does the same thing happen after a Save As?
If so, it’s time to inspect the ELAN log file after closing ELAN (

Han

May 15, 2007 at 12:53 #5876

Guillem Massó Sanabre

I reinstalled ELAN. Now, it seems OK (I hope!).

Thanks,

Guillem

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.